MultimedieKøkkenet
Velkommen til MultimedieKøkkenet
På denne side kan du finde opskrifter og omtale af programmerne.
Rababer/pærekage
Ingredienser
4 æg
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g flydende margarine
2 dl minimælk
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
125 g Perfect Fit, Atwel eller andet
søde- og bagemiddel
3 tsk. bagepulver
Fyld
300 g rabarber eller pærer
1 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
25 g mandelflager eller -splitter Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker. Rør margarine og mælk i, mens der piskes. Bland mel, sødemiddel og bagepulver og sigt det i dejen, og rør det sammen. Hæld dejen i en smurt lille bradepande ca. 22 x 30 cm.
Skyl rabarberne og snit dem i ca. 1 cm. stykker, og fordel dem på dejen. Drys sukker, kanel og mandelflager over. Bag kagen ved 200° C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.
----------------------------------------
En sommer dag
Til 4 personer
1 Lille blomkålshoved
4 Æg
2 pakker Bacon i tern
300 gram Rejer
200 gram mælk
50 gram Hvedemel
25 gram Smør
Salt
Peber
Fremgangs måde:
Kog æg i 10 min gør dem kold og pil dem og skær dem i tern, skær det grønne væk fra blomkålshoved og
skær stilken væk og pil blomkålshoved til mindre stykker så det passer til hver person, og koge blomkålen til
den bliver lidt blødt, så skal du stege Bacon i tern til den knaser og skyller du Rejer i lidt salt vand.
Og nu til sovsen tages smøren og smelt den drys melet i, så man får en mel boller, kom mælken i lidt efter
lidt pisk godt i gennem hver gang og sluplet med vandt fra kogning af blomkålshoved smag til med salt og peber.
-----------------------------------------------------------
Stegt flæsk med persillesovs
Til 4 personer
600 gram Svinebryst. stegestykke med svær på
Sovs:
1 spsk. Hvedemel
3,5 dl. Letmælk
10 gram Smør
Salt
Peber
1 bundt Persille, frisk
1000 gram Kartofler
Fremgangs måde:
Skær svinebrystet i ½ cm tykke skriver, hvis man ønsker sprødt flæsk. Tykke skiver giver ofte flæsk, som er
blødt indeni.
Dup skiverne tørre med køkkenrulle.
På panden:
Varm panden godt op. Læg skiverne på panden, og brun dem ½-1 min. på hver side. Skru ned til
middelvarme, og steg dem gyldne og sprøde. Vend skiverne ofte. Læg skiverne på fedtsugende papir. Drys
med salt. Hvis kødet er meget magert, kan det være nødvendigt med lidt olie på panden fra starten.
I ovn:
Læg skiverne på en rist over en bradepande med alufolie i bunden. Det letter rengøringen. Stil den i den
øverste halvdel af en kold ovn, og tænd på 200 grader C alm. ovn. Lad skiverne blive gyldne på den ene
side, før de vendes og steges færdige på den anden side. Stegetiden er noget længere i ovn end på pande.
Sovs
Smelt smørret i en kasserolle rør melet i til det bliver til en smørbolle, tilsæt mælken ca en dl ad gangen
Der skal piskes kraftigt mellem hver gang der til sættes mælk, sovsen skal være let flydende så er den klar,
Tag den af varmen ellers brænder den på.
Hak persillen til den er findelt, kom den i sovsen og smag til med salt og peber.
--------------------------------------------------
Æblekage med flødeskum
Til 4 personer
500 gram Æbler, madæbler
0,5 dl. Vand
100 gram Sukker
0,5 Vanilje stang
75 gram Rasp
50 gram Sukker
50 gram Smør
75 gram Makroner*
2 dl. Piskefløde
50 gram Ribsgele
Fremgangs måde:
Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og put dem op i en gryde.
Tilsæt ½ deciliter vand.
Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru helt op for varmen.
Flæk evt. en vanilje stang, skrab kornene af og put den ned til æblerne i gryden.
Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme behold låget på gryden.
Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde.
Sluk for pladen og tag gryden væk fra varmen. Hæld de kogte æbler over i en skål. Rør det til mos og tilsæt
ca. 100 gram sukker. Sæt skålen i køleskabet.
Hæld 75 gram rasp og 40 gram sukker i en anden skål og bland det sammen.
Smelt smørret på en pande og brun resten ved middelvarme. Pas på at det ikke brænder på.
Rør hele tiden i det.
Tag panden af varmen, sluk for pladen og hæld den brunede rasp i en skål.
Her efter ligger man skiftevis et lag æblekage rasp og et lag æble fyld til der ikke er mere.
Så pisker man fløden til den er stiv og lægger den oven på, til sidst pyntes der med ribsgele.
------------------------------------------------
--------------------------------
Vi sender tv hver dag på forskellige tidspunkter.
Hver mandag og onsdag kl. 22.00, vises ugens nye indslag, som i de efterfølgende dage bliver genudsendt:
-Mandag: kl. 22-23 (A)
-Tirsdag. kl. 15-16 (A)
-Onsdag: kl 16-17 (A) og kl. 22-23 (T)
-Torsdag: kl. 15-16 (T)
-Fredag: kl. 21-22 (T)
-Lørdag: kl. 9-10 (A) og kl. 15-16 (T)
-Søndag: kl. 9-10 (T) og kl. 15-16 (A)
A = Aktualitet, bl.a. med nyhedsindslag, kultur og sport.
T = Tema, bl.a. teaterstykker, sportskampe og foredrag.
Herunder kan du se alle sendetiderne, for de fire stationer der sender
på Lokalkanalen. Multimedieklubben står som: TV-M Nyk. F.
Vores sendetider:
Ny=Nyproduceret
G=Genudsendelse
(G2=Genudsendelse af
onsdagens nyproduktion)
-Mandag kl. 22-23 (NY1)
-Tirsdag kl. 16-17 (G1)
-Onsdag kl. 16-17 (G1)
-Onsdag kl. 22-23 (NY2)
-Torsdag kl. 16-17 (G2)
-Fredag kl. 22-23 (G2)
-Lørdag kl. 9-10 (G1)
-Lørdag kl. 15-16 (G2)
-Søndag kl. 9-10 (G2)
-Søndag kl. 15-16 (G1)
Se Programomtale på vores Facebook side.