• Forside
  • Kontakt info
  • TV-arkiv
  • Sådan modtager du Lokalkanalen
  • Programoversigt og sendetider
  • Lokalkanalen
  • MultimedieKøkkenet
  • Billeder
  • Klub info til medlemmer
  • Om Multimedieklubben

MultimedieKøkkenet

Velkommen til MultimedieKøkkenet


På denne side kan du finde opskrifter og omtale af programmerne.



Rababer/pærekage


Ingredienser

4 æg

50 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

50 g flydende margarine

2 dl minimælk

250 g hvedemel (ca. 4 dl)

125 g Perfect Fit, Atwel eller andet

søde- og bagemiddel

3 tsk. bagepulver


Fyld

300 g rabarber eller pærer

1 spsk. sukker

1 tsk. stødt kanel

25 g mandelflager eller -splitter

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker. Rør margarine og mælk i, mens der piskes. Bland mel, sødemiddel og bagepulver og sigt det i dejen, og rør det sammen. Hæld dejen i en smurt lille bradepande ca. 22 x 30 cm.

Skyl rabarberne og snit dem i ca. 1 cm. stykker, og fordel dem på dejen. Drys sukker, kanel og mandelflager over. Bag kagen ved 200° C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.



----------------------------------------



En sommer dag



Til 4 personer

1 Lille blomkålshoved

4 Æg

2 pakker Bacon i tern

300 gram Rejer

200 gram mælk

50 gram Hvedemel

25 gram Smør

Salt

Peber


Fremgangs måde:


Kog æg i 10 min gør dem kold og pil dem og skær dem i tern, skær det grønne væk fra blomkålshoved og


skær stilken væk og pil blomkålshoved til mindre stykker så det passer til hver person, og koge blomkålen til


den bliver lidt blødt, så skal du stege Bacon i tern til den knaser og skyller du Rejer i lidt salt vand.


Og nu til sovsen tages smøren og smelt den drys melet i, så man får en mel boller, kom mælken i lidt efter


lidt pisk godt i gennem hver gang og sluplet med vandt fra kogning af blomkålshoved smag til med salt og peber.


-----------------------------------------------------------


Stegt flæsk med persillesovs


Til 4 personer

600 gram Svinebryst. stegestykke med svær på


  Sovs:

1 spsk. Hvedemel

3,5 dl. Letmælk

10 gram Smør

Salt

Peber

1 bundt Persille, frisk

1000 gram Kartofler

Fremgangs måde:


Skær svinebrystet i ½ cm tykke skriver, hvis man ønsker sprødt flæsk. Tykke skiver giver ofte flæsk, som er


blødt indeni.


Dup skiverne tørre med køkkenrulle.


På panden:


Varm panden godt op. Læg skiverne på panden, og brun dem ½-1 min. på hver side. Skru ned til


middelvarme, og steg dem gyldne og sprøde. Vend skiverne ofte. Læg skiverne på fedtsugende papir. Drys


med salt. Hvis kødet er meget magert, kan det være nødvendigt med lidt olie på panden fra starten.


I ovn:


Læg skiverne på en rist over en bradepande med alufolie i bunden. Det letter rengøringen. Stil den i den


øverste halvdel af en kold ovn, og tænd på 200 grader C alm. ovn. Lad skiverne blive gyldne på den ene


side, før de vendes og steges færdige på den anden side. Stegetiden er noget længere i ovn end på pande.


Sovs


Smelt smørret i en kasserolle rør melet i til det bliver til en smørbolle, tilsæt mælken ca en dl ad gangen


Der skal piskes kraftigt mellem hver gang der til sættes mælk, sovsen skal være let flydende så er den klar,


Tag den af varmen ellers brænder den på.


Hak persillen til den er findelt, kom den i sovsen og smag til med salt og peber.


--------------------------------------------------


Æblekage med flødeskum



Til 4 personer

500 gram Æbler, madæbler

0,5 dl. Vand

100 gram Sukker

0,5 Vanilje stang

75 gram Rasp

50 gram Sukker

50 gram Smør

75 gram Makroner*

2 dl. Piskefløde

50 gram Ribsgele

Fremgangs måde:


Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og put dem op i en gryde.


Tilsæt ½ deciliter vand.


Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru helt op for varmen.


Flæk evt. en vanilje stang, skrab kornene af og put den ned til æblerne i gryden.


Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme behold låget på gryden.


Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde.


Sluk for pladen og tag gryden væk fra varmen. Hæld de kogte æbler over i en skål. Rør det til mos og tilsæt


ca. 100 gram sukker. Sæt skålen i køleskabet.


Hæld 75 gram rasp og 40 gram sukker i en anden skål og bland det sammen.


Smelt smørret på en pande og brun resten ved middelvarme. Pas på at det ikke brænder på.


Rør hele tiden i det.


Tag panden af varmen, sluk for pladen og hæld den brunede rasp i en skål.


Her efter ligger man skiftevis et lag æblekage rasp og et lag æble fyld til der ikke er mere.


Så pisker man fløden til den er stiv og lægger den oven på, til sidst pyntes der med ribsgele.


------------------------------------------------
















--------------------------------

Vi sender tv hver dag på forskellige tidspunkter.

Hver mandag og onsdag kl. 22.00, vises ugens nye indslag, som i de efterfølgende dage bliver genudsendt:

-Mandag: kl. 22-23 (A)

-Tirsdag. kl. 15-16 (A)

-Onsdag: kl 16-17 (A) og kl. 22-23 (T)

-Torsdag: kl. 15-16 (T)

-Fredag: kl. 21-22 (T)

-Lørdag: kl. 9-10 (A) og kl. 15-16 (T)

-Søndag: kl. 9-10 (T) og kl. 15-16 (A)

A = Aktualitet, bl.a. med nyhedsindslag, kultur og sport.

T = Tema, bl.a. teaterstykker, sportskampe og foredrag.


Herunder kan du se alle sendetiderne, for de fire stationer der sender

på Lokalkanalen. Multimedieklubben står som: TV-M  Nyk. F.







Vores sendetider:


Ny=Nyproduceret

G=Genudsendelse

(G2=Genudsendelse af

onsdagens nyproduktion)


-Mandag kl. 22-23 (NY1)

-Tirsdag  kl. 16-17 (G1)

-Onsdag  kl. 16-17 (G1)

-Onsdag kl. 22-23 (NY2)

-Torsdag kl. 16-17 (G2)

-Fredag   kl. 22-23 (G2)

-Lørdag   kl. 9-10 (G1)

-Lørdag   kl. 15-16 (G2)

-Søndag  kl. 9-10 (G2) 

-Søndag  kl. 15-16 (G1)


Se Programomtale på vores Facebook side.


Tryk her:


Copyright Multimedieklubben 2015